До месец Сърбия завършва магистралата до България

До месец Сърбия завършва магистралата до България
Източник: Koridor10.rs

Сърбия планира да завърши източния участък на Трансевропейския транспортен коридор 10, свързващ Ниш с българската граница до 31 октомври, съобщи министерството на инфраструктурата на страната, цитирано от SeeNews.

Mестната компания Integral, която е изпълнител на проекта, в момента се справя със свлачище пред тунела "Банцарево" и очаква до 31 октомври да завърши изграждането на участъка Банцарево-Цървена река.

"Завършихме 75% от работата", съобщи заместник-директорът на държавната компания за строителство на магистрали Koridori Srbije Душан Пурич.

Въвеждането в експлоатация на 22.5-километровия участък е е от голямо значение за пътната безопасност, тъй като шофиращите по пътя от Ниш за Пирот и Димитровград (Цариброд) вече няма да се налага да преминават през Сичево дефиле (опасен участък над пълноводна част от река Нишава, б.р.), съобщиха от министерството.

Коридор 10 ще свърже Залцбург в Австрия с гръцкото пристанище Солун, минавайки през Словения, Хърватия, Сърбия и Северна Македония.

В Сърбия проектът включва обходната магистрала на Белград, както и два отделни участъка, свързващи Ниш с Левосое, близо до границата със Северна Македония, на юг и границата с България на изток.

Участъците от ключовия магистрален път са построени от различни фирми, сред които гръцката Terna и българската "Трейс груп", както и местни компании.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.