Две нови ваучерни системи за малките и средни предприятия

Две нови ваучерни системи за малките и средни предприятия
Източник: БГНЕС

Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия обявява две нови ваучерни схеми, предложенията за които ще започнат да се набират през октомври. Това съобщи пред бизнеса изпълнителният директор на Агенцията Бойко Таков, предаде БНР.

Едната от ваучерните схеми е за информационно-комуникационни услуги, а другата за предоставянето на услуги за емитиране на ценни книжа на капиталовите пазари. По първата схема ще се предоставят два вида ваучери -единият от пет хиляди лева, а другият от 20 хиляди лева. Целта е да се подкрепят 450 предприятия с близо десет милиона лева, съобщи Бойко Таков и назова част от дейностите, за които ще се ползват ваучерите:

"От малките ваучери - като се започне с изработка на уеб сайтове, дигитален маркетинг, информационна и киберсигурност, блокчейн технология".

По втората схема - предоставянето на услуги за листването на ценни книжа на фондовата борса, първият ваучер се реализира в момента със стартъп компания, посочи Таков. Тук стойността на ваучера е 50 хиляди лева.

"Реално това е разхода, който трябва да направи за инвестиционният посредник, за написването на проспект, за набирането на капитала, а за да бъде изпълнен ваучера, за да може след това да бъде осребрен, единственото изискване е в рамките на девет месеца дадената компания да набере капитал под 500 хиляди лева", заяви Таков.

Тази схема ще подкрепи 30 компании с един милион и половина лева.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.