Експерт: Дори символичното участие в "Часът на Земята" е важно

Експерт: Дори символичното участие в Часът на Земята е важно

Дори символичното участие в „Часът на земята“ е важно, тъй като негативните последици от безхаберното отношение към Земята ни и използването на ресурсите са вече видими. Това каза Константин Христов от Световния фонд за дива природа (WWF) пред "Фокус".

По думите му на 30 март милиони хора от над 188 държави ще се обединят около инициативата и ще насочат общественото внимание към проблемите с климата и загубата на биоразнобразието.

„Часът на Земята“ тази година ще се превърне в „Ден на Земята“ под мотото „Свържи се с природата“, добави още той.

„Планирани са ежедневни мероприятия. Още от сутринта в градинката пред театър „Иван Вазов“ ще отвори врати фермерски базар – „От нашата ферма с любов за вас“. Заедно с богатото разнообразие от фермерски занаятчийски храни на млади производители, там ще има и тематични работилници. В тях посетителите ще се научат да изработват декоративни фигурки от восък, да приготвят домашно сладко, сурови крекери и да участват в разпознаване на сирена. Идеята е, че така всеки сам може да се докосне до даровете на природата и да проседи процеса на превръщането им в питателна храна“, допълни той.

На 30 март WWF заедно с Българска асоциация за ски свободен и екстремен стил организира и нощно изкачване на Черни връх, като инициативата се провежда за трета поредна година, каза още Константин Христов.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.