Ердоган: Все по-активно си взаимодействаме с Русия за "Турски поток"


Ердоган: Все по-активно си взаимодействаме с Русия за "Турски поток"
Снимка: Getty Images/Guliver

2564

Взаимодействието между Русия и Турция по отношение на строителството на газопровода „Турски поток“ и АЕЦ „Аккую“ се развива все по-активно. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган по време на срещата с руския си колега Владимир Путин в Москва, предаде ТАСС.

„Що се отнася до реализирането на проектите „Турски поток“ и АЕЦ „Аккую“, то сътрудничеството се връща в предишния си вид, развива се все повече и повече“, посочи турският държавен глава.

По неговите думи към днешния ден основни елементи на сътрудничеството между двете икономики са отбранителната промишленост и енергетиката. Той също така добави, че въпросите за съвместната работа на двете държави в тези сфери, както и в други, ще са тема на разговора с Путин.

От своя страна руският лидер също потвърди, че връзките между Москва и Анкара се възстановяват с бързи темпове, което радва властта в руската държава. „Ние много се радваме, че нашите междудържавни връзки се възстановяват с достатъчно бързи темпове“, каза Путин.

Руският президент отбеляза и ефективната работа на военните ведомства и разузнаванията между Русия и Турция в Сирия, която според него е изпълнена с доверие.

„Активно работим по разрешаването на най-острите кризи в света, преди всичко в Сирия. Много приятно е да напомня, че никой не е очаквал на равнище военни ведомства и специални служби да се установи такъв ефективен диалог, изпълнен с доверие“, подчерта Путин.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички