Фитнес гуруто Кайла Итсинес съветва как наистина да постигаме целите

Фитнес гуруто Кайла Итсинес съветва как наистина да постигаме целите
Източник: Getty Images/Guliver

Кайла Итсинес знае едно-друго за осъществяването на цели. Тя успя да изгради цяла фитнес империя, използвайки социалните мрежи, за да се популяризира като персонален треньор. Бизнесът ѝ се нарича Sweat и вече се оценява на милиони. 

За мнозина поставянето и изпълнението на цели - независимо дали професионални или пък свързани със здравето - може да е трудна задача. Кайла обаче предлага един полезен трик.

"Целта трябва да се раздели на малки части. Например - ще отида на фитнес. Съответно започвам да си мисля: Къде е фитнесът? Колко време ще ми отнеме да стигна дотам? Колко струва? С кого ще отида? Раздробявам задача на няколко по-малки задачи.. Това може да се приложи и за всяко нещо, включително по-големи и значими цели", казва треньорката пред CNBC.

Важното, по думите ѝ, е да бъдеш реалистичен. "Когато си поставяш цел, помисли за всички неща, които са свързани с нея - ще можеш ли наистина да ги направиш?"

Реалистичните задачи са ключови за това да възпиташ у себе си постоянство. Защото ако целта е прекалено тежка, ще пропуснеш един ден, после още един ден и постепенно ще се демотивираш изцяло.

Кайла и нейният годеник Тоби Пиърс използват социалните медии, за да набират последователи. През 2014 г. пускат електронна книга с съвети и упражнения за отслабване. Програмата еволюира в приложение за фитнес, за което се плаща месечен абонамент. Днес апликацията Sweat и съответно бизнесът на Кайла се оценява на около 77 млн. долара. 

Въпреки успеха си обаче, фитнес звездата не е спряла да прави планове. "Гледам на целите сякаш са планини. И когато стигнеш до върха на една планина т.е постигнеш една цел, там те чака друга планина. Не можеш да останеш в подножието ѝ и да не правиш нищо", казва още Итсинес.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.