Хонгконгската фондова борса въвежда нова търговска система

Хонгконгската фондова борса въвежда нова търговска система
Източник: iStock/Guliver

От 5 февруари Хонгконгската фондова борса (HKEx) ще въведе нова търговска система, която ще й позволи да се справи значително по-добре с нарастващия обем търгове.

Според вестник South China Morning Post новата електронна платформа Orion Trading Platform ще позволи обработката на до 60 000 транзакции в секунда. Това е два пъти повече, отколкото позволява настоящата система AMS / 3.8, стартирала преди 17 години.

Както изтъкват множество експерти, средният дневен обем на сделките с ценни книжа в Хонг Конг продължава да расте скоротечно. Само през първите три седмици на тази година са били спечелени 152 милиарда хонгконгски (19,5 милиарда щатски долара), което е почти двойно в сравнение със същия период миналата година.

Експертите свързват растежа на търговската дейност, в това число и притока на капитал от инвеститори от Китай, с механизма за кръстосана продажба между Хонг Конг и обектите в Шанхай и Шенжен.

Очаква се през настоящата година капитализацията на HKEx да продължи да расте и поради притока на нови големи листинги. Операторът на борсата обеща да улесни процедурата за публично предлагане на акции, за да привлече повече емитенти, свързани с високите технологии и "новата икономика".

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.