Huawei изгражда безжична мрежа в Северна Корея

Huawei изгражда безжична мрежа в Северна Корея
Източник: Getty Images/Guliver

Китайският технологичен гигант Huawei Technologies тайно работи с правителството на Северна Корея, за да помогне за изграждането на безжична мрежа в изолираната комунистическа страна, съобщава The Washington Post, цитирайки изтекли вътрешни документи от компанията.

Според информацията участието на Huawei в Северна Корея, която поддържа близки отношения с Китай, продължава от поне 8 години, като някои от участията са били в партньорство с Panda International Information Technology - държавна китайска компания. Huawei многократно отрече, че е държавна собственост и вместо това твърди, че е собственост на нейните служители.

В изявление технологичният гигант също така отрече, че има "бизнес присъствие" в Северна Корея, добавяйки, че компанията е "напълно ангажирана да спазва всички приложими закони", но в същото време тя не оспори автентичността на изтеклите документи.

Ако се окаже, че изтеклата информация с която разполага The Washington Post е вярна, Huawei рискува да се сблъска с още няколко обвинения от страна на САЩ, този път за нарушаване на санкциите срещу Северна Корея.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.