Huawei ще изгради 5G мрежата на Унгария

Huawei ще изгради 5G мрежата на Унгария
Източник: Getty Images

Китайският телекомуникационен гигант Huawei ще си сътрудничи с Унгария за изграждането на 5G мрежата на страната, съобщи унгарският министър на външните работи и търговията Петер Сиярто.

Huawei ще изгради мрежата в сътрудничество с британския мобилен оператор Vodafone и германския Deutsche Telekom, разкри Сиярто по време на икономически форум в Шанхай.

По думите му Унгария няма да дискриминира дружествата въз основа на тяхната националност, като единственото основно условие е да спазват законите на държавата, предаде Emerging Europe.

Китайският гигант ще изгради 4G мрежата в метрото в украинската столица Киев, като през 2020 г. цялата подземна железница ще бъде покрита.

Според министъра Унгария е в първите редици на дигитализацията и поставя голям акцент върху привличането на чуждестранни инвеститори и компании, които донасят нови технологии в страната.

"Отношенията между нашите две страни никога не са били толкова добри, колкото (сега)", изтъкна Сиярто и отбеляза, че Китай е най-важният търговски партньор на Унгария извън Европейския съюз.

Телекомуникационният гигант се оказа в центъра на търговски и политически спор между Китай и САЩ, като американското правителство помоли европейците да не приемат мрежовото оборудване на Huawei.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.