Имуществото на семейство Арабаджиеви е запорирано

Имуществото на семейство Арабаджиеви е запорирано

Разследването по случая със семейство Арабаджиеви продължава на пълни обороти, запорирано е цялото им имущество, което се води на физически лица. Издирването на семейство Арабаджиеви е задача на МВР и на чуждестранните ни партньори. Това заяви зам.-главният прокурор и ръководител на Специализираната прокуратура Иван Гешев.

Според Гешев е напълно нормално при такива случаи и дела обвиняемите да се укриват. Виждате, че има един такъв случай от три години, поясни прокурорът, визирайки бившия собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Иван Гешев.

Същевременно главният прокурор Сотир Цацаров каза лаконично, че продължава обявената в началото на тази година проверка на лица, които разполагат с луксозни коли и имоти.

Главният прокурор говори и за продължаващата процедура по екстрадиция на Димитър Желязков-Митьо Очите. Изпълнили сме своите задължения, турските власти изпълняват съгласно турските закони своите задължения, добави Цацаров. Той уточни, че не вярва случаят "Митьо Очите" да се превърне в случай "Цветан Василев". Сотир Цацаров счита и, че липсата на решение за екстрадиция на Василев е заради фактори извън сръбската правосъдна система.

Цацаров определи като "отличен професионалист" бившия главен секретар на МВР Младен Маринов, който днес (20 септември) беше утвърден за министър на вътрешните работи от Народното събрание. Той поиска и бързо решение за кадровите проблеми на Специализирания наказателен съд. "Този експеримент работи и трябва да бъде подкреп", каза Цацаров. Главният прокурор добави, че имал уверенията на правителството да бъдат решени и сградния проблем.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.