Инициалите Б.Б. и Ц.Ц. се появиха в СРС-тата срещу Десислава Иванчева

Инициалите Б.Б. и Ц.Ц. се появиха в СРС-тата срещу Десислава Иванчева
Източник: БГНЕС

Познати инициали се появиха в най-шумното дело за корупция, което е на дневен ред в България - това срещу кметицата на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова. Двете дадоха своеобразна пресконференция, на която съобщиха новината.

По думите им, цитирани от Нова телевизия, в записите от специалните разузнавателни средства, които са използвани срещу тях, пишело следното:

"В (бел. ред. - бизнесменът Александър Ваклин, основен свидетел срещу Иванчева и Петрова): ”Защо ББ и ЦЦ я търпят, щото накрая София ще се напълни с такива Иванчеви.

Д: (бел. ред. - бившият кмет на "Младост" и сочен за посредник при предаването на подкупа Петко Дюлгеров): "Ш’ае появят, както си говорихме, а това в изключително опасно.

В: Ми ще СВ появят на държавно ниво, трябва да вземем мерки".

Иванчева и Петрова показаха и записки, в които, според СРС-тата, Дюлгеров и Ваклин са си говорили, че могат да ги сплашат като ги "водят на Витоша" и "ще ѝ пратим командоси", ако не вземат подкуп. А друг инвеститор казал на Ваклин, че специализираната прокуратура му давала 15 000 евро, за да участва в операция по отстраняване на кметицата на "Младост". Другият инвеститор може и да го познаем, ако го видим на запис, обяви Петрова. И добави, че в СРС-тата Ваклин и "другият бизнесмен" решили накрая, че по-добре било да се прави бизнес. Имало обаче и заплахи, че щели да им се подхвърлят наркотици, заяви Петрова, подкрепена от Иванчева.

Припомняме, че в прословутите тефтерчета на Филип Златанов, бившия председател на старата антикорупционна комисия, известна с инициалите КПУКИ (Комисия за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси) също се появиха такива инициали. Тефтерчетата обаче бяха откраднати от колата на вещото лице Стефан Бенчев и всичко потъна.

Иванчева беше категорична и, че преписката за проекта на Ваклин била бавена от дирекцията на арх. Румен Русев - човекът, който стана кмет на "Младост" на нейно място. Преписката била "резолюирана" още през ноември на Русев, заяви Иванчева.

Същевременно Биляна Петрова се оплака, че я притискали да дава показания "под диктовка". Тя каза и, че в килията ѝ "капело от тавана", т.е. от други затворници. Петрова е убедена, че Специализираният наказателен съд ги държи зад решетките нарочно, за да ги съсипе. А Иванчева обяви, че споделя информацията "с риск да бъдат наказани".

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.