Инвестиция за 90 млн. лева в предприятие в Девня


Инвестиция за 90 млн. лева в предприятие в Девня
Снимка: Министерство на икономиката

3198

Доверието на инвеститорите и оценките за бизнес средата се подобряват и все по-голям брой компании заявяват намерения за нови инвестиции и разширяване на производството. Това заяви заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов, който участва в откриването на инвестиция на нова инсталация /котел на циркулиращ кипящ слой по най-модерна технология/ на „СОЛВЕЙ СОДИ” АД в Девня, съобщиха от Министерство на икономиката.

На официалната церемония присъстваха още министърът на енергетиката Теменужка Петкова, Н. Пр. Франсоа Бонтън, посланик на Кралство Белгия в България, заместник-министрите на енергетиката и регионалното развитие Красимир Първанов и Валентин Йовев, както и областният управител на Варна и г-н Кристоф Клемант, президент на „Калцинирана сода и деривати“ в „Солвей”.

„Инвестицията за над 90 млн. лв. в иновативна технология, допълва приноса на компанията за развитието на българската икономика и използването на екологично чисти технологии“, подчерта зам.-министър Борисов. Той допълни, че дейността на Министерството на икономиката е насочена към последователно разширяване на възможностите за инвестиции и към развитие на предимствата на България като конкурентна инвестиционна дестинация. „По думите му приоритетите в политиката на министерството са насочени към стабилен икономически растеж и намаляване на административната тежест за бизнеса. „Стремим се да отговорим на високите изисквания на инвеститорите в страната по отношение на инвестиционния климат, стабилността и предвидимостта на средата и предлагането на адекватни насърчителни мерки“, изтъкна още заместник-министърът на икономиката.

От своя страна генералният мениджър на „Солвей“ за България г-н Спирос Номикос посочи, че сътрудничеството и разбирането от централната и местната власт е много важно за компанията, за да може да продължи инвестициите в България.

Преди официалното откриване на Втория котел на циркулиращ кипящ слой в ТЕЦ "Девен", част от "СОЛВЕЙ СОДИ", гостите посетиха завода и се запознаха с работата на предприятието. С откриването на новата инвестиция бе отбелязана и 20-годишнината от приватизацията на дружеството през 1997 година.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички