Как да откриете филм само по бегли спомени за него


Как да откриете филм само по бегли спомени за него
Снимка: iStock

24139

На всеки му се е случвало да иска, а да не може да сети за заглавието на филм, който е гледал отдавна. Много е дразнещо, нали? За щастие вече има лесен начин за откриването на такава информация, пише MakeUseOf.

Ще ви помогне новата търсачка Valossa в сайта WhatIsMyMovie.com. В нея можете да изпишете детайли, които си спомняте от даден филм – сюжет или част от него, актьори или други подробности, а тя ще излезе със списък с ленти, отговарящи на описанието. Ако например напишете „Хийт Леджър злодей“, веднага на екрана ви ще се появи „Черният рицар“, разбира се.

Можете да търсите по жанр, например Adventure Movies („Приключенски филми“). Но ако и това ви се струва твърде конкретно, има общи категории като General Matches или Traditional Search, които, подобно на Google, търсят просто по ключови думи.

Инструментът е нов и някои потребители се оплакват, че когато търсят по-стари филми от миналия век, не получават желаните резултати. Списъците обаче са в процес на допълване, така че съвсем скоро търсачката ще бъде обогатена. А на много киномани ще им бъде спестено досадното усещане името на някой филм да е на върха на езика им, а да не могат да си го спомнят.

 

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички