Как обича да прекарва времето си милиардерът и създател на Oracle Лари Елисън

Как обича да прекарва времето си милиардерът и създател на Oracle Лари Елисън
Източник: Getty Images/Guliver

Лари Елисън обича да побеждава и е добър в това. Той произхожда от бедно семейство и не е завършил университет (два пъти опитва и два пъти напуска преждевременно), но това не му е попречило да се превърне в ключова фигура за технологичната индустрия.

През 1977 г. Елисън основава софтуерната компания Oracle. Днес, вече на 74 години, той притежава близо 59 млрд. долара в банковата си сметка. Повече за ежедневието му ни разказва Business Insider.

Богаташът не споделя много за навиците си, но се знае, че е "нощна птица" - обича да стои в офиса до късно, а според негови служители понякога дори не се прибирал. Разбира се, това е било в по-младите му години, макар че и днес Елисън не спира да работи. Той обаче твърди, че няма никакви трикове за добра продуктивност, а е воден от голямата си амбиция винаги да побеждава.

Подобно на повечето хора от неговата черга, Елисън има множеството луксозни имоти. Особено впечатляващи са имението му за 70 млн. долара в Калифорния, което напомня древен японски дворец, и частният му хавайски остров Лунай.

Милиардерът пътува между различните си домове със стил - има си два собствени самолета и лиценз за пилот, така че да може да ги управлява сам.

Негово хоби са яхтите и по-точно състезанията с яхти, в които често участва. Като цяло, Елисън е почитател на спорта, особено на тениса и баскетбола. Дори се е опитвал да купи отбори от NBA, но неуспешно.

В свободното си време пише и кратки разкази и пиеси, но още не възнамерява да ги публикува. "Те са малко противоречиви, като самия мен... Може би когато се пенсионирам, ще ги издам", казва Елисън.

Технологичният магнат дава и сериозни суми за благотворителност. През 2016 г. например дари 200 млн. долара за изграждане на медицински център за борба с рака.

Елисън е разведен и има две деца. Макар да продължава да изпълнява ръководни функции в Oracle, преди няколко години той отстъпи поста на изпълнителен директор и се отдаде повече на любимите си занимания.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.