Какво да очакваме от скандалния Мондиал 2018?


Какво да очакваме от скандалния Мондиал 2018?
Снимка: Официална страница на световното първенство по футбол във Facebook

3524

Поредното световно първенство по футбол е почти тук и по традиция очакванията за спектакъл са големи. Общо 32 отбора ще вземат участие на Мондиал 2018 и ще премерят сили в битка към финала и заветната цел – шампионския трофей. Макар и всичко да звучи обнадеждаващо, тазгодишното издания на световното не може да избегне скандалните моменти.

Това световно първенство ще се проведе за пръв път в Русия, което от своя страна отключи нажежените страсти между западните страни и Русия на политическата сцена. Полша и Исландия се присъединиха към Англия, чийто министър-председател Тереза Мей заяви, че нито висшестоящи държавни чиновници, нито представители на кралското семейство ще уважат тазгодишния Мондиал със своето присъствие.

Естествено, както всеки би се досетил, тези търкания с политически облик не са случайни. Случаят Скрипал е причината за допълнителното изстудяване на отношенията между Великобритания и Русия, като Световното по футбол е идеален повод за определени демонстрации. Въпреки това обаче, от чисто футболна гледна точка, това се очертава като много интригуващ турнир.

След грандиозния провал на Италия срещу Швеция без Златан Ибрахимович и изключително слабото представяне на Холандия, която отпадна безславно в същата група, в която бе и България, то тази година определено ще гледаме малко по-различно Световно. Отборът на Исландия излиза за първото си участия на Мондиал, като островния тим продължава с отличното впечатление, което остави след Евро 2016.

Но макар и преди старта на турнира, вече има изявени фаворити за неговото спечелване. Така например ако направите залагания на bet365, ще видите, че отборът на Бразилия е с най-добри шансове за вдигане на трофея, благодарение на своя коефициент от 5.00. Буквално до тях обаче се нарежда Маншафта, като шансът за успех на германците е оценен на 5.50, което също е сериозна атестация за класата на този отбор.

Селесао със сигурност са окрилени от добрите новини свързани със своята перла Неймар, който се възстанови на време и ще може да помогне на бразилците в борбата им за титлата. Няма и как да е иначе, имайки предвид с какви играчи разполага треньора на Селесао Тите, като освен Неймар в тима блестят имена, като вратаря Алисон, който направи феномален сезон с тима на Рома и Роберто Фирмино, който формира тандем от световна класа с Мо Салах в Ливърпул.

Не трябва да подценяваме и отбора на Франция, който след финала на последното европейско първенство изглежда по-силен от всякога. Наскоро наставникът Дидие Дешан обяви своя състав за предстоящото Световно първенство в Русия. И макар да липсват имена като Адриен Рабио, Кингсли Коман и Александър Лаказет, то класата на петлите е безспорна. Няма спор, че Гризман и компания ще се прицелят в трофея, тъй като наистина французите не са имали толкова силен състав от доста време насам.

Скандално или не, Световното първенство по футбол в Русия се очертава да бъде много интересно и зрелищно. Като изключим всякакви политически привкуси и ако погледнем от чисто футболна гледна точка, то нямаме причина да не го очакваме със затаен дъх. Макар и без участието на футболни гиганти, като Италия, Мондиал 2018 със сигурност има достатъчно заряд за да ни поднесе едно страхотно футболно шоу.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички