Каракачанов се обяви против оставката на Валери Симеонов

Каракачанов се обяви против оставката на Валери Симеонов
Източник: БГНЕС

Правителството си върши работата, оставката на Валери Симеонов не е решение. Това каза вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов след Коалиционен съвет на „Обединени патриоти". Той допълни, че една оставка в момента означава да се съборим правителството.

„Изразих моето становище пред г-н Симеонов. Той дълго и нашироко обясни какво е искал да каже и че не е имал предвид да обижда майките. Какво означава оставката на един вицепремиер – падане на правителството. Вчера бях много впечатлен от факта, че г-жа Корнелия Нинова ме призова аз да бъда човекът, който да свали правителството, искайки оставката на Валери Симеонов", коментира Каракачанов, цитиран от bTV.

Според него, ако Симеонов подаде оставка ДПС и БСП ще се върнат на власт и ще трябва да се разчита на Веселин Марешки.

„За мен това не е алтернатива. Г-н Симеонов малко по-внимателно трябва да подбира думите, с които се изразява. Аз лично не бих използвал подобни думи. За мен това не е решение. Много по-важно е, че правителството си върши работата. Ние говорим за майките на деца с увреждания, но бюджетът от 270 млн. лв. за хората с увреждания се увеличава с 60 %. Правителството си е свършило работата и продължава да я върши“, допълни Каракачанов.

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров не присъства на Коалиционен съвет на „Обединени патриоти".

Реакцията на Валери Симеонов

Валери Симеонов не е изрод. Вижда се, че част от тези деца имат недъзи. Хората, които прочетат внимателно, ще им стане ясно какво съм казал. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов след срещата на „Обединени патриоти”.

„Кресливи майки на уж болни деца” беше извадено от контекста и не съм го казал. Между тях има 13 думи. Наистина ли някой от вас го мисли, че може да съм го казал. Не виждам причина да се извинявам, че не съм правилно разбран”, обърна се Симеонов към журналистите.

Припомняме, че Симеонов предизвика възмущението на обществото с обидни квалификации към майките на деца с увреждания. Това доведе и до искане на оставката му.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.