Кои са най-щедрите британски знаменитости?

Кои са най-щедрите британски знаменитости?
Източник: Getty Images / Guliver

Елтън Джон и Джоан Роулинг за поредна година попаднаха в челните места на класацията за най-щедри британски знаменитости, съобщава БГНЕС. 

Първото място отново заема семейство Сейнсбъри, следвано от Елтън Джон, Роулинг. Любимите на тийнейджърките момчета от групата One Direction също се нареждат сред звездите, които отделят най-много от парите си за благотворителни цели.

Елтън Джон е дал внушителните 28 милиона долара за благородни цели. Парите са отишли за СПИН фондации във Великобритания и САЩ. От 1992 г. на името на певеца е създадена фондация, подкрепяща борбата с болестта, като до този момент са събрани повече от 200 милиона долара.

Авторката на "Хари Потър" Джоан Роулинг е отделила повече от 10 милиона долара, включително и за собствената си организация „Лумос”, която се грижи за деца сираци и за хора, страдащи от множествена склероза. Именно от тази коварна болест умира майката на Роулинг.

Другите известни личности, които попадат в списъка са футболистът Дейвид Бекъм, голф играчът Рори Макилрой, музикантите от групата Coldplay, Ринго Стар от Beatles и др.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 24

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.