Луксозна мегасделка: Louis Vuitton Moet Hennessy купува Tiffany

Луксозна мегасделка: Louis Vuitton Moet Hennessy купува Tiffany
Източник: LVMH

Световният гигант в света на луксозните стоки Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH) иска да купи американската бижутерийна компания Tiffany, съобщи AFP, позовавайки се на информиран източник.

Групата на френския милиардер Бернар Арно, която е собственик на модните марки Louis Vuitton, Dior, Givenchy, Bulgari, шампанските Veuve Clicquot и Moet & Chandon е направила предложение на бижутерийната компания.

Tiffany все още не е отговорила на офертата, отправяна във време, когато индустрията за луксозни стоки се опасява как напрежението в търговските отношения между САЩ и Китай ще се отрази на търсенето.

Американската компания, чийто растеж е спиран от силния долар и спада на разходите на туристите, ще поиска съвет от големи банки във връзка с предложението.

В края на петъчната търговия пазарната стойност на Tiffany бе близо 11,9 млрд. долара. Оборотният ѝ капитал е нараснал за миналата финансова година с 6,5 на сто до 4,4 млрд. долара. Компанията има над 14 000 служители.

Tiffany е основана през 1837 г. от Чарлс Луис Тифани и Джон Йънг. Първият магазин на компанията отваря врати в Манхатън през 1853 г. на Пето авеню и 57-а улица. Сега близо до него се намира небостъргача Тръмп Тауър.

Ако сделката стане факт, тя ще бъде най-голямото придобиване в историята на Louis Vuitton Moet Hennessy.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.