Медведев: Цените на петрола достигнаха приемливо за нас ниво

Медведев: Цените на петрола достигнаха приемливо за нас ниво
Източник: Getty Images/Guliver

Министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев заяви, че световните цени на петрола са достигнали приемливо за Русия ниво. Той каза това на онлайн конференция в Шанхайската медийна група, предават ТАСС и "Фокус".

„В момента цените (на нефта) се изравниха и ние никога не сме били заинтересовани те да са максимално високи: това заплашва да спре развитието на икономиката“, подчерта Медведев. „На нас ни трябват разумни цени и в момента всичко е наред с това“.

В коментар за факторите, влияещи на развитието на руската икономика, министър-председателят включи в тях и санкциите. Той отбеляза, че Русия е намерила в тези ограничителни мерки и „източник на самореализация, източник на собствено развитие“. По неговите думи, конкретно „селското стопанство започна да се развива с ударни темпове“.

Медведев каза, че в понеделник вече е обсъдил продаването на руска соя в Китай. „За това трябва да благодарим на тези, които въведоха санкции п отношение на нашата страна: ако те не го бяха направили, може би, ние и в бъдеще просто щяхме да продаваме нефт и газ и нямаше да мислим за развиване на селското стопанство“, заключи руският премиер.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.