Милионерите във Великобритания намаляват след Brexit

Милионерите във Великобритания намаляват след Brexit
Източник: Gettyimages.com

Броят на доларовите милионери във Великобритания се сви с 15%, след като страната гласува за излизането си от ЕС, което се отрази негативно на британската лира и фондоваия пазар, гласи доклад на Credit Suisse Group AG.

Богатството на домакинствата във Великобритания е намаляло с 1500 млрд. долара или с 10 на сто през 12-те месеца до юни 2016 г., като "пряка последица" от вота за излизане от ЕС, се казва в годишния доклад за световното богатство на банка №2 в швейцарската финансова система.

Личните финансови активи във Великобритяния от 14 000 млрд. долара са разпределени между около 49 милиона възрастни, от които почти 5% имат по един милион или повече. Изненадващият резултат от гласуването на 23 юни доведе до спад в стойността на паунда с 15 на сто тази година и предизвика най-големия еднодневен спад на местния пазар на ценни книжа след финансовата криза от 2008 г. Макар след това акциите да увеличиха стойността си, страната е изправена пред политическа и икономическа несигурност по отношение на условията, при които ще бъде извършено изтеглянето й от ЕС.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.