Мултинационалните компании като БТЛ Индъстрийз предлагат по-високи заплати и стимулират заетостта


Мултинационалните компании като БТЛ Индъстрийз предлагат по-високи заплати и стимулират заетостта
Снимка:

3405

Ролята на международните компании както на локално, така и на международно ниво, е ключова в условията на глобалната икономика. Въпреки че според някои те са способни да възпрат ръста на местните предприятия, заради своето финансово и технологично превъзходство, международните фирми имат и редица положителни черти. Кои са те?

По-голяма щедрост към служителите

В доклад от 2010 г. на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) се посочва, че мултинационалните компании плащат на служителите си по-високи заплати, в сравнение с местните фирми. Следвайки световно утвърдени стандарти за управление на човешките ресурси, старши мениджърите на компании като "БТЛ Индъстрийз", "Монделийз", "Фикосота", носят ясното съзнание, че хората са един от най-ценните ресурси, необходими на бизнеса, за да просперира. Именно затова те не се колебаят да инвестират в добри кадри. А, както знаем, квалифицирани специалисти се привличат с удовлетворяващо заплащане и добри условия на труд.

Международните компании генерират добри печалби

Чуждестранните компании се отличават с много висока производителност. Те инвестират както в квалифицирани кадри, така и в най-модерните техники за оптимизиране на работния процес. Да не забравяме, че оперират и на много пазари. Компания, която произвежда добре, печели добре. Заслуга за производителността и нейното успешно реализиране на пазара имат именно добрите кадри. Затова съвсем логично би било те да получават щедро възнаграждение, което да ги мотивира да продължават да се представят отлично.

Акцент върху мотивацията на служителите

В международните компании тийм лидерите и мениджърите са натоварени с тежката задача да се грижат за мотивацията на служителите си. Причината е проста – мотивираните служители са по-ангажирани към работния процес, стараят се повече и накрая усилията им дават отлични резултати. Цялостното положително представяне на работния екип спомага за постигане на целите на компанията, а именно да отчита високи печалби и да се радва на стабилни позиции в пазарната ниша.

Международните компании държат на задружния работен екип

Не е трудно да се стигне до заключението, че задружният екип е по-продуктивен и прави по-малко грешки отколкото разединения. Най-ефективното средство за сплотяване на един колектив са тиймбилдингите. За щастие, тази политика вече не е толкова чужда за повечето български фирми, но опитът показва, че международните компании я прилагат по възможно най-правилния начин.

Добра работна среда

Наред със заплатите, задружния колектив и мотивацията, приятната работна среда е още един фактор, на който международните компании отделят голямо внимание. Заплащането само по себе си невинаги е цел номер едно за всички специалисти, които компанията иска да привлече към себе си и да задържи за дълго. Важно е работната среда да бъде на ниво. Привлекателната работна среда се характеризира с по-малко стрес, колегиалност в отношенията, точно регламентирани правила, яснота при разпределението на отговорности и задължения, и разбира се, възможност за по-нататъшно израстване в кариерата. Пример за международна компания, която развива дейност у нас и предлага стимулиращо заплащане, бонуси и приятна работна среда е BTL Industries. Заплатите в БТЛ Индъстрийз са с около 10-15% по-високи от средните в нишата, в която оперира компанията, а възможностите за кариерно израстване в България и чужбина са съвсем реални.

Ако погледнем по-мащабно на нещата, ще видим, че най-ценните социално-икономически ползи, които компаниите с международно участие дават за една страна са откриването на нови работни места с по-добро заплащане. Това носи надежди за по-светло бъдеще.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички