Най-доходоносните професии за мързеливи хора

Най-доходоносните професии за мързеливи хора
Източник: iStock/Guliver

Мразите усилената дейност и стреса? Не се тревожете – в някои държави има достатъчно високоплатени професии, които ще ви позволят да бъдете толкова мързеливи, колкото ви се иска. Някои от тях са нетрадиционни, но пък не изискват почти никаква предварителна квалификация, пише The Richest. Ето каква кариера бихте могли да изберете:

Професионален чужденец. В Китай плащат на хора да се облекат в костюми и да изглеждат авторитетно на бляскави събития, като играят ролите на богати чужденци. Заплатата е между 1000 и 1600 долара на седмица в зависимост от броя събития.

Професионален прегръщач. В САЩ можете да наемете човек, който да ви прегръща, ако се чувствате самотен. Тарифата е 80 долара на час.

Тестер на съня. Големите хотели плащат на хора да спят в новите легла и да оценяват удобството им. Заплащането варира според звездите на хотела.

Тестер на бира. Да, точно така – можете да изкарвате пари от пиене. Производителите на пиво наемат и обучават хора, които после да изпробват бирата и да дадат оценка на качеството ѝ.

Играч на видеоигри. Още една работа-мечта. Практикуващите я получават между 10 и 18 долара за всеки час, в който изпробват нови игри и търсят бъгове в тях.

Участник в изследвания на съня. Такива проучвания се правят постоянно в големите центрове, а някои участници заработват дори по 1000 долара, като си дремват по няколко часа под наблюдение.

Разхождач на кучета. Вярно е, че тази професия изисква известно физическо усилие. Затова пък тарифата в някои американски градове достига 50 долара на час. Не звучи зле срещу една обиколка на квартала с четирикрак домашен любимец, нали?

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.