Най-лесният начин да накарате влиятелен човек да ви харесва

Най-лесният начин да накарате влиятелен човек да ви харесва
Източник: iStock/Guliver

Независимо дали сте на интервю за мечтаната си работа и искате да впечатлите мениджърите, или пък се стремите да се докажете пред шефа, умението да накарате влиятелни хора да ви харесват е ключово за кариерата ви.

Това не е особено лесно, но според проф. Хайди Халворсън от университета "Колумбия" има един трик, който винаги работи - да покажете на въпросния човек как можете да му бъдете от полза, пише Business Insider.

За целта трябва да предприемете следните стъпки:

1. Разберете какво иска да постигне влиятелната личност.

Запитайте се: "Какви са целите му/ѝ?", "Къде може да се нуждае от помощ?", "Къде е слабата му/ѝ страна?". После помислете как можете да се намесите вие. Ако пък става въпрос за шефа ви, най-важно е да подредите собствените си задачи така, че да му съдействате за неговите и да се покажете като незаменим партньор.

2. Бъдете няколко крачки напред.

Очевидният начин да докажете полезността си е да правите каквото се изисква от вас, но за да впечатлите влиятелен човек, трябва да изпреварвате желанията му с няколко крачки. Например да сте приготвили документите, преди още да ги е поискал, или да сте изпълнили някоя задача, преди да ви я е възложил.

3. Не изброявайте качествата си.

Влиятелните хора не се интересуват много от хвалбите ви. Но се интересуват от целите ви и най-вече как те са свързани с техните собствени. Затова винаги бъдете готови да отговорите на въпроси за това какво искате да постигнете и по какъв начин.

 

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.