Новият регионален министър кани стария да ѝ бъде заместник

Новият регионален министър кани стария да ѝ бъде заместник
Източник: МРРБ

Дали досегашният регионален министър Николай Нанков ще остане в Министерството на регионалното развитие и благоустройството - отговорът на новия регионален министър Петя Аврамова е, че "смятам, че такива хора трябва да бъдат включени в работата, където са натрупали знание и опит". Той ще бъде един от стълбовете в министерството, ако приеме да е зам.-министър, заяви Аврамова, уточнявайки, че още няма решение по въпроса.

Попитана от БНТ къде тогава отива отговорността на Нанков, след като може да остане в МРРБ, тя отговори, че оставката заради случилото се в Своге не означавало конкретна вина на Нанков за инцидента, а поемане на политическа отговорност. Смятам, че не трябва да влизаме в детайли дали този човек трябва да работи, подчерта Аврамова, която напомни и, че следствието още тече.

Политика за нови, магистрални пътища, рехабилитация на републиканската пътна мрежа и ускорено завършване на водната реформа – това са приоритетите на новия регионален министър Петя Аврамова. Тя не пропусна да каже, че ТОЛ системата също е приоритет – заради очакваните повече приходи – около 1 млрд. лева, с които да се работи за нови пътища и рехабилитация на вече съществуващите. Други източници на финансиране са пари от държавния бюджет и публично-частно партньорство.

Конкретно Аврамова посочи, че АМ "Хемус" трябва да бъде завършена – заради балансираното развитие на регионите. Разчетът е 2024 година АМ "Хемус" да бъде завършена. За мен много важен е и скоростният път Видин – Ботевград, който да свърже Дунав мост 2 с АМ "Хемус". Важен е пътят от Русе до Велико Търново, важна е и АМ "Струма", изброи министърът.

По отношение на контрола върху инфраструктурните проекти, новият регионален министър си постави задача – да няма нито един обект, върху който да не е упражнен реален контрол.

Изключително много разчитам на екипа на регионалното министерство (МРРБ), това е едно от най-старите министерства, подчерта Аврамова. Тя обяви, че "би трябвало" да управлява МРРБ в симбиоза – и като инженер, и като политик.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.