Очакваме новия Ford Focus в средата на 2018 г.

Очакваме новия Ford Focus в средата на 2018 г.
Източник: Ford

Компанията Ford тества усилена следващото поколение на модела си Focus, който ще излезе на пазара в средата на 2018 г. Изданието Motor1 успя да заснеме прототип на автомобила, като разкри и подробности за четвъртата му генерация.

Промените при Focus ще бъдат доста сериозни. Моделът ще бъде изграден на модулната платформа Global C-car, благодарение на което ще отслабне поне с 50 кг. в сравнение с предшественика си. В същото време разстоянието между двете оси ще се увеличи с 50 мм, което ще предостави повече място за пътниците в салона, пише Actualno.com.

Промените в дизайна ще засегнат оптиката и броните, които ще бъдат напълно нови. Оформлението на интериора до голяма степен ще повтаря това на показаното по-рано тази година тово поколение на Ford Fiesta. Това означава, че бъдещият Focus ще получи променена централна консола, както и голям тъчпад на мултимедийния комплекс.

По предварителни данни автомобилът ще поучи бензинови двигатели EcoBoost с обем 1,0 литра, развиващи 100, 125 и 140 к.с., както и 1,5-литрови и 2,0-литрови мотори със същия тип гориво. Дизелите ще са два – 1,5-литров и 2,0-литров. За следващия Focus е предвидена 6-степенна механична скоростна кутия, както и новата автоматична трансмисия със същия брой предавки, която се поставя и на Fiesta.

Предполага се, че няколко месеца след старта на продажбите новият Ford Focus ще излезе в още модификации. Сред тях ще бъдат „всъдеходна” Active, спортна ST-Line и суперлуксозна Vignale. Любопитното е, че моделът за САЩ няма да се произвежда в Северна Америка (освен в Щатите Ford има заводи и в Мексико), а в Китай.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.