Пациенти, нуждаещи се от белодробна трансплантация, протестираха пред МЗ

Пациенти, нуждаещи се от белодробна трансплантация, протестираха пред МЗ
Източник: БГНЕС

С лозунг "Здравен емигрант" хора, които се нуждаят от белодробна трансплантация, излязоха на протест пред Министерството на здравеопазването.

Поводът е, че българите не може да бъдат трансплантирани в чужбина по незнайни за тях причини и настояват от здравното министерство да предприемат мерки за решаване на проблема, който съществува от година и половина, предаде БГНЕС.

Протестиращите искат да се ангажира конкретно лице с решаването на казуса и да се даде конкретен срок, в който ще бъде подписан договор с болница в Европа, за да приеме 16-те нуждаещи се от белодробна трансплантация.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще приеме представители на протестиращите, за да свземе отношение по исканията им.

Заради проблемите с белодробните трансплантации преди седмица директорът на Изпълнителната агенция по трансплантация д-р Марияна Симеонова подаде заявление за напускане. Същият ден обаче редица пациентски организации се обявиха срещу решението на Симеонова с аргумента, че подобна стъпка само ще влоши ситуацията.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.