Покачване на фондовата борса в Токио

Покачване на фондовата борса в Токио
Източник: iStock/Guliver

Фондовата борса в Токио регистрира покачване в понеделник сутринта след фрустрацията от последния старт на севернокорейската ракета часове по-рано, съобщава AFP.

Това бе трети тест на Севера от седмици, който бе извършен въпреки предупреждения за допълнителни санкции на ООН и американските заплахи за възможни военни действия.

Въпреки бързата политическа реакция от страна на лидерите на Япония и Южна Корея, анализаторите заявиха, че финансовите пазари са свикнали с новини за провокации на Пхенян.

"Въздействието върху борсата в Токио е ограничено", заяви в коментар за AFP Йоширо Ито, който е главен стратег на Online Securities.

Индексът Никей достигна покачване с 0,16%, или 30,72 пункта, за да приключи сутринта с 19 717,56, докато индексът Топикс се увеличи с 0,27% или 4,22 пункта до 1573,64 пункта.

Компанията Sharp, която обяви в петък, че очаква да излезе на печалба тази година получи подкрепа на акциите си с 0,72% до 418 йени за акция.

Sony също се качи с 0,72% до 4038 йени, докато Toyota прибави 0,57% до 5975 йени.

Toshiba  скочи с 3,05% до 266,3 йени на фона на съобщенията, че преговорите с американския партньор Western Digital за продажба на ключова фабрика за компютърни чипове вървят добре.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.