Председателят на "Булстрад Виена Иншурънс Груп - България" Петер Хьофингер получи звание "Доктор Хонорис кауза"


Председателят на "Булстрад Виена Иншурънс Груп - България" Петер Хьофингер получи звание "Доктор Хонорис кауза"
Снимка: Булстрад

5493

Едно от най-старите висши училища в България - Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, удости с почетно звание „Доктор Хонорис кауза” Петер Франц Хьофингер. Г-н Хьофингер е член на Управителния съвет на Виена Иншурънс Груп, председател на Надзорния съвет на Булстрад Виена Иншурънс Груп – България и Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп АД, България.

Тържествената церемония за връчване на почетните символи се състоя в главната аула в Ректората на свищовското висше училище. Сред гостите на церемонията бяха членове на управителните съвети, директори и специалисти от Булстрад и Булстрад-Живот.

Професионалната и обществена дейност на номинирания за почетен доктор пред академичната общност и гостите на церемонията представи доц. д-р Тодор Кръстевич – зам.-ректор на Стопанска академия по научноизследователска и проектна дейност.

Решението на Академичния съвет за удостояването на Петер Хьофингер с почетното звание „Доктор Хонорис кауза” на Стопанска академия представи по време на церемонията Ректорът – Доц. д-р Иван Марчевски. Според мотивите за взетото на 31.01.2018 г. решение, Петер Хьофингер се удостоява с почетното звание „за значим принос към процеса на конвергенция между образованието и бизнеса”, както и към теорията и практиката в сферата на застраховането. Ректорът прочете текста на дипломата на латински език и връчи на Петер Хьофингер регалите за „Доктор Хонорис кауза”.

 “За мен е голяма чест да бъда удостоен с тази почетна титла на тази прекрасна церемония. Изказвам своите благодарности, както на Стопанската академия в Свищов, така и на моите колеги от Булстрад Виена Иншурънс Груп, които искам да поздравя за постигнатите високи резултати и лидерската позиция на Булстрад на българския застрахователен пазар. Този успех потвърждава нашата стратегия за устойчиви инвестиции в България и за утвърждаването ни като доверен партньор за нашите клиенти”, заяви г-н Хьофингер след церемонията.

Той изнесе и академично слово на тема „Възможности и предизвикателства, свързани с дигитализацията в застраховането”. След присъждането на почетното звание Петер Хьофингер също така посети Академичния музей и положи подпис в летописната книга на свищовското висше училище.

Стопанската академия в Свищов е емблематична за българското застраховане. Именно оттук започва началото си застрахователната наука в България, тук е и единствената обособена в страната ни застрахователна катедра. В над 80-годишната си история Академията е връчвала почетната титла "Доктор Хонорис кауза" само на 23 изявени личности.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички