Президентът на Индия: Нашите компании искат да дадат своя принос за българския пазар

Президентът на Индия: Нашите компании искат да дадат своя принос за българския пазар
Източник: БГНЕС

Индийските компании също биха искали да дадат своя принос за българския пазар. Придружен съм от много солидна 65-членна бизнес делегация и с президента Радев очакваме да направим обръщения пред тях по-късно днес. Това каза президентът на Република Индия Рам Нахт Ковинд в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 след подписване на двустранни договори с президента на Република България Румен Радев, предаде „Фокус“.

По думите му страната ни може да бъде ключов партньор на Индия в сектора на отбраната, както и в областта на технологиите, логистиката, инфраструктурата.

„Надявам се, че в области като информационни и комуникационни технологии, фармация, инфраструктура, земеделие, отбрана и туризъм ще бъдат постигнати добри отношения по време на този форум“, посочи още президентът на Индия.

Той изтъкна, че с удоволствие е подписал меморандумите за насърчаване на икономическо партньорство между „Инвест Индия“ и Българската агенция за инвестиции.

„Господин президент, аз много ценя силните културни връзки между двете страни и отчитам отличната работа на Катедрата по Индология в СУ и съвместните институции, които насърчават обмена на езици и култура между нашите страни“, съобщи Ковинд.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.