Президентът: Борисов да каже продължава ли да има бизнес интереси с Пеевски


Президентът: Борисов да каже продължава ли да има бизнес интереси с Пеевски
Снимка: БГНЕС

2818

Президентът Румен Радев определи за "груба манипулация" думите на премиера Бойко Борисов, че началникът на президентския кабинет Иво Христов е свързан с депутата от ДПС Делян Пеевски.

"В президентството има един човек, който пише речите на Радев. Един медиен човек, помня го още от BBT – телевизията на Пеевски”, заяви снощи Борисов, като допълни изрично, че говори за Христов. Иво Христов още вчера припомни, че не е бил в медията по времето, когато се заговори, че е станала собственост на депутата от ДПС (бел. ред. - Пеевски и до момента отрича да я е притежавал.

"Споменаването в едно изречение на хора от моята администрация с името на Пеевски аз смятам за груба манипулация”, заяви при посещението си днес в БТА Румен Радев, който беше там заради рождения ден на агенцията. Той посочи, че Борисов е получил "коледен подарък" с подкрепата, изразена от Ахмед Доган, а ГЕРБ са гласували "за" внесения от ДПС закон за КТБ.

"Ако някой смесва в едно изречение хора от моята администрация с г-н Пеевски, той дължи отговори на някои въпроси. Имал ли е и продължава ли да има срещи с Пеевски? Имал ли е и продължава ли да има общи бизнес интереси с Пеевски? Продължава ли да разпределя обществени поръчки в интерес на г-н Пеевски?", запита държавният глава, цитиран от bTV.

Според Радев търканията му с правителството е заради "пренебрежителното отношение към националния суверенитет”, "скалъпената проверка от парламентарна комисия (бел. ред. - заради изтребителите "Грипен"), "прекратената модернизация и разсипията във въоръжените сили", "липса на прозрачност и бетониране на корупцията с новия закон", "катастрофата в инвестициите", "мизерните пенсии" и др.

"Това са все неща, които всяват напрежение, дори и моето отхвърлено вето върху иновативните лекарства. В същото време бяха разпределени огромни суми и то в сфери, където има най-малкото проблеми, каквото е санирането“, посочи президентът.

Какво каза той по повод на Истанбулската конвенция прочетете ТУК.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички