Прокурор Гешев: Адвокат на Цветан Василев е оказвал натиск над свидетел

Прокурор Гешев: Адвокат на Цветан Василев е оказвал натиск над свидетел
Източник: БГНЕС

Наблюдаващият прокурор по делото за фалита на КТБ Иван Гешев обяви, че един от адвокатите на бившия мажоритарен собственик на банката Цветан Василев е оказвал натиск над свидетел.

Днес, 9 май, делото тръгна по същество. Подсъдимите са общо 18 души.

„Има обвинение срещу един от адвокатите на г-н Цветан Василев. На този човек според свидетелски показания са му дадени пари по указания на Цветан Василев, за да „профилактира” свидетеля Лазов. Това е точният термин, който е употребен за плащане на парите. А какво означава „профилактира”, всеки от вас може да си отговори, аз предположения не мога да правя”, заяви Иван Гешев, цитиран от bTV.

Адвокатите отрекоха. „Това са поредните тъпотии на господин Гешев, повече няма да говоря”, заяви защитникът Лазар Карадалиев.

„Това е целенасочена инициатива на специализираната прокуратура с цел определени свидетели да не влезат в съдебната зала, за да бъдат разпитвани отделно и да не можем да им задаваме въпросите както ние намерим за добре”, посочи и адвокат Константин Симеонов.

Споровете между двете страни продължиха и по повод четенето на всички 5000 страници обвинение на глас.

„Дадох възможност на адвокатите и защитниците да кажат, че не желаят да се чете. И ще се запише в протокола „Прочете се”. И всичко щеше да приключи днес”, посочи Гешев.

„Проблемът е на прокуратурата определено, в начина, по който е изписан обвинителният акт”, каза Симеонов.

Според специалисти средната скорост на четене на възрастен човек е 300 думи в минута, а 1 страница формат А4 е с 1800 символа. Това означава, че обвинението ще се чете 30 хиляди минути, или 500 часа, което прави 62 работни дни и половина.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 1

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.
  • Виктория

    Виктория
    Цветан Василев явно добре плаща, за да се правят адвокатите на мутри.