Сладкарници „Неделя“ станаха първата международна българска верига


Сладкарници „Неделя“ станаха първата международна българска верига
Снимка:

6609

След откриването на пет сладкарници „Неделя“ в столицата на Румъния, Букурещ, най-успешната българска верига сладкарници у нас си поставя нови, амбициозни цели не само за Румъния, но и на други европейски пазари като Австрия и Унгария.

„Неделя“ навлиза в северната ни съседка през ноември 2015 г. с обект в Baneasa Shopping City, водещ мол в Букурещ. Много скоро той е последван от 4 нови сладкарници в други любими на румънците столични молове и търговски центрове. В следващите 12 месеца семейната фирма си поставя за цел да открие 16 нови обекта в Румъния. Сладкарниците „Неделя“ на север от Дунава освен че запазват оригиналното си наименование, са и на самообслужване, а до момента техният персонал достига 40 души. Мениджърският състав е смесен, включващ мениджъри, изпратени да развиват пазара от България, румънци и българи, живеещи в Букурещ. От сладкарници „Неделя“ изчисляват, че вече 10 на сто от произвежданите торти се продават в Румъния. Асортиментът е същият както в България, а любимата на румънците торта е „Шоколадов еклер“.

В момента фирмата работи над нов стил в интериорите си. Обектите в Румъния се изпълняват в него, а скоро може да бъде видян и в няколко от софийските обекти.

Предстои веригата да се разшири на още няколко пазара от Централна и Източна Европа. Следващата стъпка най-вероятно ще бъде Виена. Мениджърите на “Неделя” са уверени, че всички европейци ще обикнат сочните вкусове на българското сладкарство.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички