София е трета в Европа по създаване на фирми, заяви Фандъкова


София е трета в Европа по създаване на фирми, заяви Фандъкова
Снимка: БГНЕС

2203

В предприемачеството София е пример за другите градове в България. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на форум на тема: “Предприемачество за растеж”- финансиране на малки и средни предприятия, регионално икономическо развитие, платформа за предприемачество и единен цифров пазар.

"София е на трето място по създаване на фирми в Европа, като преимуществено място имат IT компаниите, на второ място тук са инвестициите в модерна и дигитална инфраструктура, имаме привлекателни данъчни условия и др.", заяви в приветствието си кметът на София, предаде БГНЕС.

По думите ѝ всичко това дава качество на живота на хората. "Заплатите в IT сектора са високи и привлича все повече млади хора. Твърдо вярвам, че примерът на София е важен стимул за развитието на много български градове и региони, каза тя. Развиваме заедно с дигиталните технологии и транспортната инфраструктура, което е важно за всички нас, заедно с културните и творчески индустрии и туризма", подчерта Фандъкова.

На събитието присъства и еврокомисарят по вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и малки и средни предприятия Елжбета Банковска.

"България е първата държава в ЕС, в която се организира местен хъб в подкрепа на МСП и предприемачите", заяви тя.

Питаме се тук и в Европа дали това, което правим има смисъл. Трябваше да се изправим пред предизвикателства като Brexit, като изборите във Франция и това, което става отвъд океана. Трябва да бъдат отхвърлени опростенческите решения"", смята тя. В миналото в много страни имаше репресии и неща, които искаме да забравим. Необходимо е да отхвърлим онези гласове, които крещят високо и заради тях могат да намалеят работните места, затова отговорът ни трябва да е в новите решения за развитие", посочи Бенковска.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички