Става по-лесно да търсим работа чрез Google

Става по-лесно да търсим работа чрез Google
Източник: Pixabay

Google вече се стреми не само да предложи най-добрите резултати от търсенето на продукти и услуги, но и най-добрите оферти за работа, стана ясно на конференцията за разработчици Google I/O в Маунтин Вю, Калифорния.

Интернет компанията обяви, че нейната търсачка ще показва резултатите от заявките за търсене на работа по-високо на страницата, както например се показва информацията за ресторантите.

Ако човек потърси работно място по местоживеене, Google ще генерира интересни резултати с предложения за работа. Нещо повече, потребителят ще може да филтрира списъците – например, по обяви за пълно и непълно работно време, пояснява TechNews.

Новата функция на търсачката ще работи за всички потребители, независимо от нивото на тяхната квалификация или професия. Така потребителите ще получат лесен достъп до дълъг списък от работни места.

За да реализира новата услуга, Google си партнира с компании като LinkedIn, Monster, Glassdoor и Facebook. Услугата ще дебютира в САЩ, като скоро след това се очаква да стане достъпна и в други страни.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.