Volvo и Google създават ново поколение автомобили


Volvo и Google създават ново поколение автомобили
Снимка: Volvo

3817

Автомобилният производител Volvo Cars и IT-гигантът Google обединяват сили за създаването на нов информационен продукт. Той ще е на базата на оперицаионната система Android и до две години ще бъде внедрен в моделите на шведската компания, съобщава Actualno.com.

От Volvo са категорични, че операционната система Android има редица приемущества, като основното е широките възможности за персонализация без тя да вреди на функциалността и гъвкавостта на платформата. Това позволява създаването на голям брой приложения и сервизни услуги, свързани с автомобилите. Те могат да прогнозират както случващото се в превозното средство, така и около него, без интерфейсът на Volvo да бъде нарушен.

„Партньорството ни с Volvo в проекта по интеграция на Android ще доведе до създаване на автомобили от ново поколение – коментира Патрик Брадли, вицепрезидент на компанията Android Engineering, която е част от Google. – Благодарение на това ние ще предоставим на шофьорите на Volvo повече възможности на информационно-развлекателната платформа, както и по-голям брой приложения Android и услуги Google”.

Трябва да се отбележи, че и в момента автомобилите на шведския производител използват продукти на Google. Последните модели на Volvo са оборудвани с приложение за определяне на местоположението Google Local Search, което работи с нова версия на навигационната система Sensus Navigation.

 

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички