Световното по футбол увеличи оборота на българските заведения с 25%

Световното по футбол увеличи оборота на българските заведения с 25%
Източник: Thinkstock

Завършилото в неделя Световно първенство по футбол в Русия е вдигнало оборота на заведенията у нас с около една четвърт, пише "Монитор".

Основният дял на немалкия ръст се пада на масовите заведения, бирариите и малките квартални кръчми, които винаги имат по-голяма клиентела.

Според дългогодишен управител на заведения, по време на подобни спортни прояви в по-скъпите заведения, които са основно за хранене, оборотът не се увеличава. Там клиентите предпочитат спокойствието. По думите му, масовите кръчми, където се събират и повече млади хора, спечелиха от Световното в рамките на поне десетина процента, пресметна той. Друг негов колега от столична бирария сподели, че Мондиалът в Русия е увеличил хората, които са посетили заведенията, с 20-30%.

Собственик на подобно заведение в периферен квартал на София каза, че най-често клиентите, дошли заради мачовете в заведението, са си поръчвали бира, картофки, дробчета, сърчица. „Някои изкарваха по време на целия мач на една бира, други изпиваха по 6-7. Всичко си зависи от човека“, уточни той.

В една от пицариите в столицата управителят каза, че по време на мач средно на човек се поръчвали по 2-3 бири. По думите му, по-голяма клиентела е имало по време на мачовете с най-известните отбори, смятани за основни претенденти за световната титла, и най вече за по-интересните двубои - четвъртфиналите и тези за определяне на финалистите. Разбира се, интересът рязко се скочил за последния двубой в неделя, определил шампиона на Мондиал 2018.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.