Топ 7 на най-популярните приложения в Google Play

Топ 7 на най-популярните приложения в Google Play
Източник: iStock/Guliver

Някои мобилни приложения са значително по-популярни от други. От MakeUseOf са направили класация на апликациите с най-много изтегляния от Google Play. Трябва да уточним, че става дума за Android приложения, като не са включени предварително инсталираните на телефоните като Gmail, Google Maps, YouTube и др.

1. Facebook - 4,2 млрд. изтегляния

Въпреки скандалите от последните месеци, съмнителните практики за неприкосновеност на личния живот и движението #DeleteFacebook, приложението все още е на върха на класацията за най-изтегляните апликации.

2. Facebook Messenger – 3,4 млрд. изтегляния

Присъствието на Messenger на второ място в класацията засилва контрола, който империята на Зукърбърг има върху пазара на приложения за смартфони. Популярността на Messenger се е увеличила през последните 18 месеца.

3. WhatsApp – близо 3 млрд. изтегляния

Броят на приложенията на Facebook в този списък расте, те държат първите три места в нея. Най-популярният инструмент за незабавни съобщения в света също е собственост на компанията от 2014 г. насам.

4. Instagram – 1,8 млрд. изтегляния

Instagram е друго приложение, собственост на Facebook, което компанията купи през 2012 година. Но за него има значително по-малко отрицателни отзиви от останалите платформи на компанията.

5. Skype – малко над 1 млрд. изтегляния

Най-накрая приложение, което не е собственост на Facebook. Дали Skype може наистина да претендира, че е най-добрата платформа за видеоразговори, е друга тема. Но все пак е първата подобна услуга, която беше широко приета и използвана.

6. Subway Surfers – 1,025 милиарда изтегляния

Това е първата игра влизаща в класацията. Metro Surfers е и последното приложение в този списък с повече от един милиард сваляния.

7. Twitter – 833,858 милиона изтегляния

След Facebook и Instagram, Twitter е третото най-популярно приложение на социална мрежа.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.