Google знае къде сте по всяко време. Ето как да спрете това


Google знае къде сте по всяко време. Ето как да спрете това
Снимка:

4941

Не можете да се скриете от Google. Ново проучване на Associated Press показа, че компанията не само събира множество различни данни за потребителите, а и следи местоположението им дори когато се изключили функциите, отговорни за това.

Серията от тестове на AP разкрива, че в сървърите на Google има информация за адреса на дома и офиса на потребителите, както и за най-често използваните от тях маршрути. За да има достъп до тези данни, компанията използва координатите в Google Maps, данни от заявките за търсене в браузъра и активността ни в другите приложения в смартфоните. Оказва се, че дори спирането на Location History не е достатъчно, за да прикрием къде се намираме

Единственото, което деактивирането на функцията прави, е да попречи на да Google да прибави визуална информация за местата, които посещаваме в своята Timeline база данни.

Ако искате да попречите напълно на компанията да следи движението ви, е необходимо да отворите меню Settings и да откриете "Web And App Activity" и да изключите този инструмент със слайдера до името му. По този начин алгоритмите на компанията автоматично ще загубят достъп до GPS координатите и респективно няма да "виждат" в реално време къде сте.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички