Туит на Обама стана най-харесваният в историята на Twitter

Туит на Обама стана най-харесваният в историята на Twitter
Източник: Getty Images/Guliver

Туит на бившия американски президент Барак Обама, заклеймяващ расизма, се превръна в най-харесвания в цялата история на Twitter.

Постът е харесан близо 3 млн. пъти. Той всъщност е цитат на Нелсън Мандела, който гласи: "Никой не се ражда, мразейки друг човек заради цвета на кожата му, произхода или религията му". Придружен е от снимка на Обама, който се радва на дечица от различни раси. 

Втора и трета част са продължение на цитата: "Хората се учат да мразят и ако могат да бъдат научени да мразят, то те могат да бъдат научени и да обичат. Защото любовта е нещо по-естествено за човешкото сърце от нейната противоположност."

Поводът за туитовете на Обама е напрежението в САЩ, породено от случилото се в град Шарлотсвил, щата Вирджиния в събота. Тогава бели расисти и поддръжници на крайно дясната идеология, носещи нацистки символи, излязоха на протест срещу премахването на паметник на генерал от Конфедерацията. Междувременно имаше и протест на антирасисти. Възникнаха жестоки сблъсъци между двете групи, а представител на първата се вряза с колата си в тълпата, убивайки една жена и ранявайки други присъстващи.

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.