Валери Симеонов се гласи да става евродепутат

Валери Симеонов се гласи да става евродепутат
Източник: БГНЕС

Националният фронт за спасение на България (НФСБ) отива самостоятелно на изборите за Европейски парламент. Водач на листата ще бъде лидерът Валери Симеонов.

Областните организации единодушно са подкрепили номинацията на лидера, като зад нея е застанала и партия „Средна европейска класа”, която, също като НФСБ, е част от „Обединени патриоти”.

Самият Симеонов не дойде на коалиционния съвет в МС. Вместо него, депутатът Борис Ячев обясни защо е пропаднало единното явяване на националистическото обединение, предаде bTV. По думите му няколко седмици текли преговори в двустранен формат само с ВМРО, като от „Атака” не пращали представител.

Ячев посочи, че и другите партии имали действия към самостоятелно явяване и към нова номинация на Ангел Джамбазки: "Не можем да позволим НФСБ безкрайно да чака и да протака, да гледаме как другите правят номинации, а ние да нямаме никаква подготовка".

Депутатът все пак си остави вратичка за евентуален пореден обрат в предизборния сюжет: „Разговори в коалицията не е имало повече от месец. Не мога да кажа какво е добре. Ако има покана и организация за някакъв разговор с колегите, ние ще се отзовем, не сме високомерни“.

Позицията на НФСБ за Изборния кодекс е, че преференцията с нисък праг руши коалиционното и политическото поведение, като създава излишна мотивация за боричкане в партийна листа. Така НФСБ ще гласуват и в пленарна зала срещу преференциите, стана ясно от думите на Ячев.

Припомняме, че Валери Симеонов подаде оставка като вицепремиер миналата есен след неколкомесечен натиск да го направи от страна на родители на деца с увреждания, които той нарече с обидни определения.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.