Вдигат заплатите на медиците в МБАЛ - Шумен


Вдигат заплатите на медиците в МБАЛ - Шумен
Снимка:

3102

Подписано бе споразумение за увеличение на трудовите възнаграждения на медицински специалисти и лекари в МБАЛ – Шумен, предаде "Фокус".

След близо двумесечни преговори подписи под документа сложиха работодателят - в лицето на д-р Атанас Атанасов, изп. директор на МБАЛ- Шумен, и синдикатите - в лицето на Соня Върбанова, председател на СС към МФ „Подкрепа“, и Емилия Кирева, председател на СО към ФСЗ-КНСБ.

Съгласно Споразумението за съгласие по формулираните от работещите и служителите на МБАЛ- Шумен искания за увеличение на трудовото възнаграждение, считано от 1 април началните основни работни заплати се увеличават с 40 лв. за лекари и с 20 лв. за медицински специалисти, професионалисти по здравни грижи. Срокът на действие на споразумението е една година. Соня Върбанова посочи, че няма да бъдат прекъсвани преговорите за увеличение на трудовите възнаграждения на медиците, но най-рано те ще могат да бъдат подновени след 2-3 месеца.

„За да има с кого да водим този разговор, е необходимо да има правителство, министър на здравеопазването, Комисия по здравеопазване в Народното събрание“, заяви Соня Върбанова.

Тя отбеляза, че с проблема относно заплатите в шуменската болница ще бъдат ангажирани всички народни представители от областта. Решение за подписване на споразумението бе взето по-рано днес на проведеното синдикалнo cъбpaниe c члeнoвeтe нa KHCБ и KT „Πoдĸpeпa” в MБAЛ – Шyмeн, на което присъстваха 26 души, представители на отделните отделения в здравното заведение. „За“ гласуваха 15 души, „против“ бяха 10, имаше и един „въздържал се“.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички