За какво да внимавате, когато взимате кола под наем

За какво да внимавате, когато взимате кола под наем
Източник: Getty Images/Guliver

През поредицата от почивни дни за празниците голяма част от хората се отправиха на път у нас и в Европа. Със сигурност някои са използвали един от вариантите да се насладят в по-голяма степен и да разнообразят почивката си в чужбина, използвайки кола под наем.

Знаем ли обаче достатъчно за тази услуга и правата ни при използването ѝ?

Според директора на Европейския потребителски център - България Игнат Арсенов най-честите капани за потребителите са в това, че цената за наем на автомобил се променя по време на резервацията, в резултат на допълнителни услуги, които не са включени и това е нелоялна практика.

"Например горивото - всички компании имат различна политика по отношение на горивото. Най-изгодно за потребителя е вземане с пълен резервоар и връщане с пълен", коментира той пред БНТ.

Арсенов предупреди, че трябва да внимаваме и за поемането на част от ремонта при евентуални щети по автомобила: "До определена сума, ние сме отговорни за покриване на щета по автомобила - например, ако ремонтът струва 1000 евро, първите 500 се покриват от потребителя."

Трябва да разполагате още с валидна шофьорска книжка, както и активна дебитна карта за оставяне на депозит, поясни още той.

Внимавайте и с плащането на допълнителни застраховки, особено ако подписвате договор на чужд език, предупреди експертът.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.