Заговори се за участие на Македония в проекта АЕЦ "Белене"

Заговори се за участие на Македония в проекта АЕЦ
Източник: БГНЕС

Предстои размяна на визити, особено в сферата на енергетиката. Ще се обсъжда участие на Македония в проекта АЕЦ „Белене“, като съдружник. Това е анонс, тепърва ще се водят разговори. Другата е създаване на обща енергийна борса. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев след приключването на Българо-македонския бизнес форум, който се проведе в Скопие, предаде БГНЕС

От изключителна важност за развитието на всяка една икономика е да има правов ред, каза от своя страна македонският заместник министър-председател по икономическите въпроси Кочо Ангюшев.

Той подчерта, че няма нищо по-добро от това двете държави заедно да се стремят към икономически просперитет.

Стокообменът на Македония през 2018 г. достигна 995.2 млн. долара, каза македонският вицепремиер, което е сериозен ръст по сравнение с 2017 г.

България и Македония ще работят за опростяване на пропускателния режим и общ контрол на граничните пунктове, стана още ясно днес.

Общ приоритет за двете държави е изграждането на транспортен коридор №8 и железопътната линия по направлението Скопие – София.

Представители на над 50 български компании в сферата на минно-добивната индустрия, строителството, транспортната инфраструктура и логистиката, земеделието и хранителните продукти, биохраните и туризма бяха в Скопие за участие в бизнес форума.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.