Защитници на Иванчева разказаха за имотни измами в "Младост"

Защитници на Иванчева разказаха за имотни измами в
Източник: Евгения Гигова/Actualno.com

Вече 9 месеца не се работи по подаден от г-жа Иванчева и г-жа Петрова сигнал срещу инвеститор в "Младост". Това заяви бившият пиар на "Младост" Петър Кърджилов на нарочна пресконференция.

Сигналът е срещу Димитър Логофетов, а съмнението е за документна измама. Логофетов има проект в "Младост" 3, пише Actualno.com.

Същевременно Евгения Каменова, бивш началник на отдел "Управление на общинската собственост" в "Младост", заяви (бел. ред. - в записа след 35-36-та минута), че са подадени сигнали за възможни имотни измами до прокуратурата и Столична община, както и до омбудсмана преди половин година. По думите на Каменова, очакването на Иванчева и Петрова било със сигналите да се даде гласност и да няма как нещата да се покрият.

Какви са сигналите – първото нещо било случай с паркинг, на ул. "Абагар" и ул. "Самоковско шосе", където всъщност имало преди време ресторант, превърнал се после в сграда с офисни помещения. Там общината искала да се обяви конкурс за отдаване на терена, защото е изтекъл договор за взаимоотношения. "Оказа се, че на хората там им е било недостатъчно", обясни Каменова, според която съответните наематели си заградили тротоар и платно, за да има подход към автокъща, намираща се в имота.

По думите ѝ, общината опитала да наложи възбрана и изпратила заповед за "доброволно премахване на незаконния строеж". Актовете за общинска собственост на имота обаче се оказало, че не са актуални, защото не са преактувани още преди години. Това е позволило на Агенцията по кадастъра да попълни "следващ желаещ собственик" за конкретния имот. Последвала по-мащабна проверка и излезли още такива случаи, защото е трябвало да има преактуване на цялата общинска собственост. Този "парадокс" всъщност позволява настаняване в имоти "общинска собственост", стана ясно от думите на Каменова. Тя използва думите "механизъм за кражба на общинска собственост" и реално "наличните общински жилища не се управляват по начина, по който гражданите очакват". Оценката ѝ е, че заради този механизъм имало кражба за милиони "и никой не се сезира"!

С г-жа Иванчева и г-жа Петрова актувахме за пръв път над 250 декара земя в парк "Източен" и която е трябвало да бъде актувана още през 2000 година, когато в сила влязла Картата за възстановена собственост в "Горубляне". Колко от тези терени са придобити чрез молба-декларация за придобивна давност никой не знае, каза Каменова.

Още подробности прочетете ТУК.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.