Делян Добрев съди за клевета Илиян Василев, блокира сметките му


Делян Добрев съди за клевета Илиян Василев, блокира сметките му
Снимка: БГНЕС

10109

Бившият икономически министър и депутат от ГЕРБ Делян Добрев дава под съд енергийния експерт и бивш посланик на България в Москва Илиян Василев. Искът ще е за клевета, съобщи самият Добрев във Facebook.

"След като години наред търпях Илиян Василев да ме обижда и клевети публично, реших да си потърся правата по съдебен път. Така, както направих и с Елена Йончева. За да предотвратя възможността да се скрие, поисках от съда и получих обезпечителна заповед до размера на иска ми срещу него. Аз не съм единственият обруган и обиждан от Илиян Василев. Надявам се с това мое действие да дам кураж и на останалите потърпевши да защитят имената си по съдебен път!", се казва в обръщението.

Енергийният експерт обаче не показа особено притеснение от предстоящата съдебната битка.

"С най-голямо удоволствие ще поспоря с Делян Добрев в съда, но очевидно той е решил да започне спора в моята любима среда. Да му кажа, че преди него Делта Гард и Джи Пи Груп се опитаха да ми запушат устата. И не стана.

Партийната подкрепа не означава много, макар че е свикнал да се ползва от ресурсите на ГЕРБ и властта. Нещо много е сбъркал, ако си мисли че си има работа с поредната Елена Йончева. Аз съм момче от улицата и съм далеч от властта, но близко до енергетиката и до информацията. Нямам партия зад себе си, нямам ресурсите с които Добрев разполага. Не аз съм този с властта и с делата, той е в хрониките. Има да се изненадва доста.", написа Василев в социалната мрежа.

По думите му искът е политически акт, насочен срещу свободата на словото и правото на критика срещу публични личности. Василев твърди, че все още не е получил никакъв иск, но сметките му вече са блокирани. И призова Добрев да публикува иска, който е за нанесени неимуществени вреди.  

Ще се боря с пълното съзнание, че битката е срещу ГЕРБ., закани се Василев.

Името на Добрев беше сред замесените в скандала "Апартаментгейт" с евтините жилища на управляващите. Тогава стана ясно, че той живее в апартамент в столичния квартал "Манастирски ливади". Политикът твърди, че жилището е на майка му, а той ѝ плаща наем и превежда парите по банков път. Добрев твърди, че плаща 1200 лева наем на фирмата на майка си 

Разразилите се съмнения огорчиха Делян Добрев, който заяви, че е наклеветен и подаде оставка като депутат. Впоследствие той осъди червения депутат Елена Йончева по няколко дела за клевета.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички