Ford произвежда нова кола в Румъния на всеки 67 секунди

Ford произвежда нова кола в Румъния на всеки 67 секунди
Източник: Тончо Тончев

Ford очаква рекордно дневно производство на автомобили в завода си в Румъния през тази година, като са нужни само 67 секунди за производството на всяка от новите коли.

Над 1000 превозни средства от моделите Puma и EcoSport ще бъдат сглобявани всеки ден във фабриката на компанията в Крайова. Tова означава, че нов автомобил ще излиза от конвейера на всеки 67 секунди, се казва в съобщението на Ford Romania, цитирано от SeeNews.

Заводът за двигатели на Ford също ще достигне нова рекорд от около 1700 произведени двигатели на ден. В момента компанията сглобява три версии на еднолитровия агрегат EcoBoost в Крайова.

От октомври 2019 г. румънската фабрика на Ford сглобява два компактни всъдехода - Ford EcoSport и новия модел Ford Puma.

SUV автомобилите все още са най-бързо развиващият се сегмент в Европа. През 2019 г. са регистрирани общо 5,9 млн. всъдеходи, което е увеличение с 10% в сравнение с 5,4 млн. бройки, регистрирани през 2018 г., по данни на Ford.

Новият Ford Puma вече се доставя на всички европейски пазари, където компанията присъства, а от първата половина на тази година моделът, сглобяван в Крайова, ще се изнася и за Австралия – първото превозно средство, произведено в Румъния, което ще бъде продавано на този пазар.

Ford е инвестирал над 1,5 млрд. евро в Крайова от 2008 г., достигайки общо 6300 служители, в двете фабрики – за сглобяване на автомобили и за двигатели.

Около 3400 от въпросните служители са били наети през последните 3 години, за да подпомогнат производството на новите модели EcoSport и Puma. Тъй като производство на двата модела непрекъснато се увеличава, служителите на завода за сглобяване на автомобили в Крайова за първи път работят на 3 смени.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.