Кръщават болницата в Русе на милиардера Игнат Канев

Кръщават болницата в Русе на милиардера Игнат Канев
Източник: БГНЕС

Университетската болница в Русе вече ще се нарича УМБАЛ „Канев“ - Русе, след като днешното общо събрание на акционерите гласува единодушно новото наименование.

Жестът е към приноса за развитието на болницата от страна на големия дарител – канадския милиардер от Русенско Игнат Канев, предаде БГНЕС.

До момента русенската болница, която има 152-годишна история, нямаше име.

„По този начин се възражда една стара българска традиция хора, които чрез дарения и постъпките си са дали началото на една грижа за човека, да останат в историята“, коментира изпълнителният директор на болницата д-р Иван Стоянов. Предстои вписването на решението на Управителния съвет в Търговския регистър.

След като с финансовата подкрепа на Игнат Канев бе направено новото детско отделение, сега лечебното заведение и дарителят смятат да обърнат поглед към хората с бъбречни заболявания. За нуждаещите се от хемодиализа ще бъде оборудвано изцяло ново отделение с нова техника, за да може по-младите да успеят да дочакат трансплантация, а на по-възрастните да се облекчи животът. Също така ще бъде изграден нов кръвен център, който да отговаря на най-високите стандарти. Сегашното отделение по трансфузионна хематология ще бъде преместено, за да се освободи етажът за хемодиализата.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.