Според Кирилов чиновниците са виновни за надвзетите партийни субсидии

Според Кирилов чиновниците са виновни за надвзетите партийни субсидии
Източник: БГНЕС

Понеже моделът на получаване на субсидии повече от 10 години е бил такъв, то сигурно е останало убеждение в служителите как да се изчислява размерът на субсидиите. Въпросът е дали това е математическа грешка или не. Така правосъдният министър Данаил Кирилов коментира ситуацията с партийните субсидии и даването по 13,23 лева на действителен глас вместо 11 лева на глас.

Същевременно Кирилов призова БСП да внимава с оставките, защото социалистите били много назад по въпроса. Той направи коментара заради искането на Столетницата финансовият министър Владислав Горанов да подаде оставка.

По въпроса с партийните субсидии, Кирилов отговори на bTV, че от ГЕРБ били припознали волята на избирателя от референдума, организиран от "Шоуто на Слави". Кирилов каза, че веднъж вече ГЕРБ внесли предложение за 1 лев и мажоритарни избори, но никой не ги бил подкрепил. Според него трябва да е ясно дали държавата има ангажимент към партиите или всяка партия ще се спасява сама, като във всеки вариант има предимства и недостатъци. Който и да е модел ще бъде критикуван – когато предварителната нагласа е негативна, ще има критики, обобщи правосъдният министър.

Какво коментира Кирилов по повод контрола в съдебната система и избора на нов главен прокурор прочетете ТУК.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.