Emirates намалява полетите си до САЩ

Emirates намалява полетите си до САЩ
Източник: Getty Images/Guliver

Авиокомпанията Emirates намалява броя на полетите, извършвани до САЩ. Причината са намалени резервации в резултат на политиките на президента Тръмп срещу миграцията.

"Можем да потвърдим, че съкращаваме полетите си до пет от 12-те американски града, до които летим", заяви говорител на компанията, предаде CNN Money.

Ежедневните полети от Дубай до Форт Лодърдейл и Орландо ще бъдат сведени до пет на седмица. Полетите до Сиатъл, Бостън и Лос Анджелис ще се изпълняват веднъж на ден, вместо два пъти както досега.

Припомняме, че Тръмп подписа заповед, забраняваща на гражданите на шест мюсюлмански държави да пребивават в САЩ. Съдът реагира срещу нея, но президентската администрация заяви, че ще обжалва решението му. Оказва се обаче, че заповедта е довела до по-малко резервации за полети до Щатите.

В последните години авиокомпаниите от Персийския залив отчитат сериозен ръст на приходите си в Америка. Това обаче им навлече гнева на американските им конкуренти Delta Air, United Airlines и American Airlines, които твърдят, че арабските фирми имат нечестно предимство заради държавните субсидии, които получават. От Emirates, Etihad и Qatar Airways отричат обвиненията.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.