Умни жилища за модерни хора в полите на Витоша


Умни жилища за модерни хора в полите на Витоша
Снимка: Europroperty

4181

Expert.bg вече ви представи иновативния жилищен комплекс FOHAR, в който природата се съчетава с технологиите. Време е да се запознаем с водещите лица на Europroperty и главни "виновници" за проекта: Христо Чепишев, Евгения Диканска и Бистра Друмева.

Жилищният комплекс FOHAR ще бъде идеален дом за модерния градски човек, който държи на удобства и постоянно е свързан със света чрез технологиите, но има нужда да възстанови позабравената връзка с природата.

"Нашият проект се отличава с локацията – той е с прекрасно местоположение в полите на планината Витоша, в най-луксозния квартал в София – Бояна. Уникалните гледки, които предоставя към столицата и планината, съчетани с чистия въздух и лесния достъп от комплекса до центъра, създават комфорт и удоволствие за живеене в него. Тези неща ни отличават и ни дават предимство пред другите жилищни проекти", обяснява управляващият партньор на Europroperty Христо Чепишев.

FOHAR е първият проект в България, който притежава т.нар. smart home ready възможности, а бъдещите собственици могат да "настроят" дома си изцяло според нуждите си. "Комплексът разполага с вградени възможности за достъп до външната врата, охраната и отоплението, както и много други функционалности, които бъдещият собственик би могъл да надгради.

Изградени са необходимите окабеляване и инфраструктура, така че да осигурят удобния живот на притежалите в бъдеще", посочва Бистра Друмева, мениджър "Маркетинг и продажби" в Europroperty.

Попитани как един бивш държавен завод за фотохартия се превръща в модерен и иновативен жилищен комплекс, водещите фигури в Europroperty отговарят кратко и ясно: "С уникална визия и много работа".

"По времето на социализма този завод е построен в Бояна, на едно от най-красивите места около София. Ясно е, че мястото му не е там. Ние сме хората, които го махнахме оттам и вместо него ще направим един прекрасен жилищен комплекс", изтъква Чепишев.

"Работим върху проекта от известно време, вложихме всичките си усилия и иновативни виждания в него и смятаме, че се получи уникален продукт, който тепърва крайният клиент ще оцени", казва изпълнителният директор на компанията-инвеститор Евгения Диканска.

Една специална "умна стая" от FOHAR все още може да се види в центъра на София. Тя се намира на площад "Света Неделя" до събота (18.05) и с помощта на добавената реалност всеки желаещ може лично да се убеди в предимствата на този "умен дом".

FOHAR ще бъде един от първите подобни жилищни проекти в България. "Със сигурност сме едни от пионерите. Може би има и други по-малки такива проекти, но като мащаб, нашият е един от най-големите затворени комплекси, направени по този начин", подчертава Чепишев.

"Умните жилища" на FOHAR са предназначени най-вече за млади хора и семейства с иновативно мислене, които търсят по-спокоен и здравословен начин на живот. Те искат да живеят сред природата и ценят чистия планински въздух.

"Някои не искат да живеят сред природата, а предпочитат да живеят в небостъргач, който няма балкони, а прозорците му не се отварят. Това са друг тип хора. Нашите са точно обратното – те отдават значение на това да живеят сред природата", обяснява Христо Чепишев.

Комплексът дава възможност не само да притежавате "умен дом", но и да направите умна инвестиция. "Комбинацията от местоположението, добре организираната жилищна среда, smart home ready възможностите, както и постижимата продажна цена правят продукта наистина уникален", изтъква Друмева. Насочваме се към хора, които знаят какво търсят и могат да оценят това, което виждат срещу себе си, добавя тя.

"FOHAR е един проект с прекрасно бъдеще, в който вярваме и сме вложили много време, средства и усилия. Пожелаваме му да се реализира колкото се може по-бързо", оптимистично заявява Христо Чепишев.

"Силно вярваме, че това са домовете на бъдещето и хората ще ги оценят. Предлагаме дома на 21-ви век за ползвателя на 21-ви век", казват мениджърите на Europroperty.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички

Най-четени новини


виж всички