Вече можете да създавате GIF-ове от камерата във Facebook

Вече можете да създавате GIF-ове от камерата във Facebook
Източник: iStock/Guliver

Потребителите на Facebook вече могат да създават GIF файлове чрез мобилните приложения на социалната мрежа.

Ако искате да направите собствен GIF, е необходимо да отворите Facebook и да кликнете върху класическия Camera бутон в горната част. Другия вариант е да плъзнете в ляво пръста си от News Feed. В двата случая ще видите секциите Normal и GIF. Първата позволява да заснемате клипове и снимки, а втората да правите GIF файлове с продължителност от три секунди, предаде Pocket-Lint.

След като направите краткия клип, ще видите допълнително меню с опции за редакция, добавяне на рамки, емоджита, специални ефекти и текстови съобщения. Разбира се, когато сте готови с финалния GIF файл можете лесно да го споделите с приятелите си в социалните мрежи или да го запазите в смартфона и да го използвате в други приложения.

Ще можем да публикуваме снимки и видеа в Google Earth

Alphabet - компанията-майка на Google - иска Google Earth да стане платформа с потребителско съдържание, в която хо...

От Facebook са се погрижили да гарантират, че можем да качваме GIF файл като профилна снимка във Facebook. За да превърнете статично изображение в GIF, трябва да изберете Edit в долния десен ъгъл и Select Profile Video. Taка ще отворите камерата и да изберете самия GIF, който да направите профилна снимка с кликването върху Save.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.